2021-11-25 08:49:31• hírek • Bede Emőke

Kenőpénzzel húzta volna ki fiát a csávából

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

A Korrupcióellenes Főigazgatóság (DGA) Máramaros megyei irodája szerdai közleményében arról tájékoztat, hogy két személyt őrizetbe vettek egy olyan korrupciós ügy kapcsán, melyben egy apa az ittas vezetésen ért fia nevét próbálta meg mocskos módszerekkel tisztára mosni.

A DGA közleményében azt írja, hogy a bűnügyi nyomozás ideje alatt gyűjtött bizonyítékok alapján megalapozottan állítható, hogy 2021 szeptemberében az egyik gyanúsított 3000 eurót kapott a másiktól annak érdekében, hogy egy toxikológiai jelentést meghamisítson. A kenőpénzt kínáló személy egyébként nem önmagát akarta kimenekíteni a törvény markából, hanem a fiát, akit nem sokkal korábban ittas vezetésen értek a közlekedési rendőrök. A sofőr édesapja (sajtóértesülések szerint egy szatmári üzletember) azt szerette volna elérni, hogy a jelentésben a valósnál alacsonyabb véralkoholszintet tüntessenek fel, ezzel elkerülhetővé téve a törvény előtti felelősségre vonást - írja közleményében a szomszéd megye korrupcióellenes igazgatósága.


Hozzáteszik, hogy november 23-án ugyanezen bűnügy kapcsán a máramarosi iroda munkatársai ügyészségi vezetéssel, illetve a szatmári kollégák támogatásával négy házkutatást tartottak. Ezek során olyan javak és dokumentumok kerültek elő, melyek a gyanú szerint kapcsolatban állnak a vizsgált korrupciós bűncselekménnyel.


A csütörtöki nap folyamán a két gyanúsított, tehát a kenőpénzt adó és elfogadó személy ellen kezdeményezni fogják az előzetes letartóztatást is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: